Hubungi saya:

Hubungi saya:

Monday, 7 April 2014

GAUN DAN MAXI DRESS KANAK-KANAK

wihuuuu...entry kedua tuk ari ni
haihhh boring woo duk opis ni xwat gapo..
ni nk post gambar dua lagi baju tuk anak dara aku yang aku ckp maraton 3 ari jahit 3 helai baju tu..sehelai lagi tu da tunjuk kat post yg siap bagi tutorial tu (GAUN FLOWY FINADINA)..
yang ni xdok tutorial...
len kali ye..
sebab terlupa nk snap gambar..kah3



GAUN SUNDRESS FINADINA
(ecccceeeeehhhh....komersial name gituuuu..hak3)

pola badan atas sme je ye dgn gaun flowy tu..skirt pun same..cuma cara jahit je berbeza..kalo flowy gaun tu kena buat pleated box kan..kalo yg sundress ni xyah pun..guna teknik kedut je...next time i tunjuk ye u...hehe)
apsal kain sme?hah la...kain tu je yg ade...kah3..gunakan dgn sebaiknye...ye dok...i beli dua meter kain tu tau...xtau nk wat ape..last2 jahit je la baju gaun...



MAXI DRESS FINADINA
(nama termaktub dalam kitab jahitkucantik ok..keh3)

hah ni percubaan pertama jahit maxi dress kanak-kanak tau... menjadiiii..yeahhhh..lompat bintang satu...keh3

lepas dah siap ari tu, bagi sarung kat fina, pastu suh die posing..
alamak aiiii..die bole duduk je..terjerit2 ummi die ni suh posing..pastu die g lari sana lari sini..adoiii...poning ummi dibuatnye...tgk la tu...dapat gaya mcm tu je la hasil tangkapan pic nye..adeihhh la...xleh jd model upahan ummi la awak ni..wuuuu

ok dah siap tunjuk...pasni nk try la wat maxi dress untuk diri sndiri plak...tunggu gaji masuk dulu baru beli kain..maxi dress kalo org tua kena guna kain bidang 60 ok...take a note bebeyhhhh...



1 comment:

  1. Thanks for sharing.. Ingin belajar menjahit dirumah dengan pola baju yang sudah jadi? Anda bisa mendownload contoh polanya di Fitinline..

    ReplyDelete